Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

iOS software update

Ben je door middel van een link op de iPad op deze pagina terecht gekomen? Dan is het noodzakelijk om de software van je iPad bij te werken. Hieronder kun je daarvoor de instructies vinden. Kom je er niet uit? Neem contact op met onze afdeling customer support op het nummer 088 24 2 1955.

De software-updates voor iOS van Apple bieden nieuwe functies en verbeteringen waardoor je nog meer kunt halen uit een iPhone of iPad. De software van een apparaat bijwerken is heel gemakkelijk. In dit artikel wordt uitgelegd hoe je dit in vijf eenvoudige stappen doet.

Een apparaat draadloos bijwerken.

  1. Controleer of het apparaat is aangesloten op een voedingsbron. Maak verbinding met een Wi-Fi-netwerk op het apparaat om mogelijke kosten voor gegevensoverdracht (3/4G) te vermijden.

  2. Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update. iOS zoekt automatisch naar beschikbare updates. Beschikbare updates worden automatisch gedownload als het apparaat is verbonden met Wi-Fi en is aangesloten op een voedingsbron.


  3. Als er een update beschikbaar is*, kunt je tikken op 'Download' om de update te downloaden.


  4. Als de download is voltooid, tikt je op 'Installeer' om het iOS bij te werken.


  5. Als je de update op de achtergrond downloadt, ontvangt je een bericht zodra de download is voltooid waarin wordt gemeld dat er een update beschikbaar is voor het apparaat. Als je tikt op 'Details', gaat je naar Instellingen > Algemeen > Software-update. Tik op 'Installeer nu' om de iOS-update te installeren. Als je de installatie later wilt uitvoeren, wordt in 'Instellingen' het teken van een melding weergegeven totdat de update wordt geïnstalleerd.


  6. Na het opnieuw installeren zal de iPad opnieuw opstarten en zal er gevraagd worden naar het wachtwoord van jouw AppleID. Zorg ervoor dat je deze bij de hand hebt. Deze heb je bij de uitlevering van jouw iPad ontvangen.

* Bepaalde iOS-updates kunnen mogelijk niet draadloos worden geïnstalleerd. VPN- of proxyverbindingen voorkomen mogelijk dat een apparaat contact opneemt met de iOS-updateservers.

Update lukt niet, onvoldoende beschikbare ruimte

Wanneer je draadloos bijwerkt, heeft het iOS-apparaat voldoende vrije ruimte nodig om de update te downloaden en te installeren. Als 'Download en installeer' in het grijs wordt weergegeven of als je het bericht 'Voor deze update moet er minimaal x.x GB opslagruimte vrij zijn.' ziet, werk je bij volgens een van de volgende opties:

 • Verwijder materiaal op het apparaat dat je niet meer nodig hebt, zoals:
  • Films of tv-programma's van de app Video's. Op een iPhone en iPod touch sleep je met jouw vinger om een item te verwijderen. Op een iPad tik je op 'Wijzig' of houd je een video ingedrukt en tik je vervolgens op 'x' om deze te verwijderen.
  • Apps die je niet meer gebruikt. Houd een app ingedrukt totdat deze begint te trillen en tik vervolgens op de 'x' om deze te verwijderen.
  • Foto's of video's die je met de camera hebt gemaakt. Je kunt foto's en video's overzetten van het apparaat naar een computer om deze te bewaren.

Vragen of problemen?

Je kunt middels het volgende formulier online een verzoek tot hulp indien.
Klik je hier om een melding te maken.

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen