Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Apple roept Mac- en iPad-adapters terug wegens risico op schokken

Apple roept adapters voor Mac-computers en iPads terug omdat er een risico is dat gebruikers een schok krijgen als ze deze aanraken. De adapters zijn in de periode van 2003 tot en met 2015 verkocht in verschillende regio's, waaronder Europa.

Het gaat om tweepins stekkers die Apple bij Mac-systemen en iOS-apparaten in Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Zuid-Korea, Argentinië en Brazilië leverde. Daarnaast gaat het om adapters die deel uitmaakten van Apples World Travel Kit. Usb-adapters en adapters die Apple in andere regio's, zoals de VS en Groot-Brittannië leverde maken geen deel uit van de terugroepactie.

Volgens het bedrijf is er in 'zeer uitzonderlijke gevallen' een risico op elektrische schokken bij aanraking als de stekkers afbreken. Gebruikers kunnen herkennen of ze een betreffende stekker hebben door aan de binnenkant van de plug die met de voeding verbonden wordt te kijken naar de aanwezigheid van een reeks van vier of vijf karakters. Als dit zo is, kan de adapter omgeruild worden. Als hier een code van drie letters staat die de regio aangeeft, zoals in Europa EUR, gaat het om een adapter die niet getroffen is.

Apple raadt aan de stekkers niet meer te gebruiken. Klanten kunnen hun adapters zonder verdere kosten bij de Apple Store of erkende Apple-serviceproviders omwisselen.

Apple terugroepactie adapter

Het is ook mogelijk om online een nieuwe lader aan te vragen op de volgende pagina: https://selfsolve.apple.com/012016/

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen