Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Safari

Safari is de standaard app voor surfen (browsen) op het internet.

 

Je kunt deze app openen via het icoon met het kompas.

 

 

 

Handige Tips:

 

Inzoomen

Wanneer je een webpagina bekijkt in de Safari-browser op de iPad kun je snel zorgen dat de tekst zo vergroot wordt getoond door dubbel te klikken op een stuk tekst die je groter wilt bekijken. De tekst verschijnt dan schermvullend. Je kunt ook dubbel klikken op een foto als je deze zo groot mogelijk op het scherm wilt bekijken. Soms helpt het om de tablet te draaien, zodat de tekstkolom in een groter lettertype wordt getoond en daardoor beter leesbaar is.

 

Link

In Safari kun je niet met de muispijl over een link bewegen om te zien waar deze naartoe gaat. Maar er is een alternatief: houd je vinger een paar seconden op een link gedrukt en er verschijnt een pop-up met daarin de URL waar je naartoe gaat. Die kun je vervolgens meteen openen, in een nieuw tabblad openen, toevoegen aan je leeslijst of kopiëren.

 

Kies je eigen startpagina

Het is niet mogelijk om een eigen startpagina in te stellen in de Safari-browser op de iPad. Een niet zo heel mooie maar toch praktische oplossing die mensen hiervoor hebben bedacht is het volgende: voeg je favoriete startpagina toe aan de favorieten-lijst en zorg dat deze bovenaan in de lijst staat. Bij het openen van de browser Safari hoef je dan alleen maar even op de favorieten-lijst te tikken.

 

Favorieten-lijst

Je kunt een pagina toevoegen aan de favorieten-lijst door te klikken op het opties icoontje in Safari.

Vervolgens kun je klikken op de knop "zet in favorieten", hierna kun je de naam van de opgeslagen link bepalen. 

Om nu vervolgens je nieuw gemaakte link te gebruiken, klik je op de bladwijzer knop en vervolgens op de favorieten knop.

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen