Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Een reservekopie maken van de iPad

Je kunt met iCloud of iTunes automatisch een reservekopie maken van de iPad. Als je een reservekopie wilt maken met iCloud, kun je niet tevens automatisch een reservekopie op jouw computer maken met iTunes. Je kunt dan wel met iTunes handmatig een reservekopie maken op jouw computer.

Als het apparaat is aangesloten op een voedingsbron en is vergrendeld, maakt iCloud dagelijks via het Wi-Fi-netwerk een reservekopie van de iPad. De datum en tijd waarop voor het laatst een reservekopie is gemaakt, wordt onder in het scherm 'Reservekopie' weergegeven.

iCloud maakt een reservekopie van het volgende:

 • Gekochte muziek, films, tv-programma's, apps en boeken

 • Foto's en video's die met de iPad zijn gemaakt (als je iCloud-fotobibliotheek gebruikt, worden jouw foto's en video's al in iCloud bewaard en worden ze niet opgenomen in een iCloud-reservekopie)

 • iPad-instellingen

 • Appgegevens

 • Beginscherm, mappen en de indeling van apps

 • Berichten

 • Beltonen

Opmerking: Van gekocht materiaal wordt niet in alle landen een reservekopie gemaakt.

 • iCloud-reservekopieën inschakelen:  Tik op 'Instellingen' > 'iCloud' en log, indien nodig, in met je Apple ID en wachtwoord. Kies 'Reservekopie' en schakel 'iCloud-reservekopie' in. Als je het maken van reservekopieën wilt inschakelen in iTunes op jouw computer, ga je naar 'Archief' > 'Apparaten' > 'Maak reservekopie' (Mac) of 'Bestand' > 'Apparaten' > 'Reservekopie maken' (Windows).

==>

 • Direct een reservekopie maken:  Tik op 'Instellingen' > 'iCloud' (1) > 'Reservekopie' (2), controleer of iCloud-reservekopie aanstaat (3) (anders deze schakelaar naar rechts schuiven) en tik op 'Maak nu reservekopie' (4).

 

 • Uw reservekopie coderen: iCloud-reservekopieën worden automatisch gecodeerd, zodat andere personen geen toegang kunnen krijgen tot jouw gegevens wanneer je deze naar jouw apparaten stuurt of in iCloud bewaart. Als je reservekopieën maakt met iTunes, schakel je het aankruisvak 'Codeer iPad-reservekopieën' (Mac) of 'iPad-reservekopieën coderen' (Windows) in het paneel 'Overzicht' in iTunes in.

 • Uw reservekopieën beheren:  Tik op 'Instellingen' > 'iCloud'. Je kunt instellen voor welke apps reservekopieën in iCloud worden gemaakt door de gewenste apps in of uit te schakelen. Tik op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Opslag' > 'Beheer opslag' om bestaande reservekopieën te verwijderen en iCloud Drive of 'Documenten/gegevens' te beheren. In iTunes kun je reservekopieën verwijderen in het iTunes-voorkeurenvenster.

 • De apparaten weergeven waarvan een reservekopie wordt gemaakt:  Tik op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Opslag' > 'Beheer opslag'.

 • Instellen dat iCloud geen reservekopieën meer maakt: Tik op 'Instellingen' > 'iCloud' > 'Reservekopie' en schakel 'iCloud-reservekopie' uit.

Van muziek die niet in iTunes is gekocht, wordt geen reservekopie gemaakt in iCloud. Je moet iTunes gebruiken om een reservekopie van dit materiaal te maken of dit materiaal te herstellen. Zie Synchroniseren met iTunes.

Belangrijk: Reservekopieën van muziek, films en tv-programma's kunnen niet in alle landen worden gemaakt. Eerdere aankopen worden mogelijk niet hersteld als ze niet meer in de iTunes Store, de App Store of de iBooks Store aanwezig zijn.

Gekocht materiaal en materiaal van iCloud-fotodeling en 'Mijn fotostream' tellen niet mee voor de gratis 5 GB opslagruimte in iCloud.

 

>> Zie ook: iCloud

 

TM en © 2014 Apple Inc. Alle rechten voorbehouden. Handelsmerken van derden en/of gelicentieerde handelsmerken

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen