Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

Verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk (basis)

Als boven in het scherm het Wi-Fi symbool het Wi-Fi-symbool wordt weergegeven, is het apparaat verbonden met een Wi-Fi-netwerk. Telkens als je je op deze locatie bevindt, maakt de iPad automatisch verbinding met dit netwerk.

Verbinding maken met een Wi-Fi-netwerk of de Wi-Fi-instellingen aanpassen: Tik op 'Instellingen' > 'Wi-Fi'.

  • Een netwerk kiezen:  Tik op een van de weergegeven netwerken en voer het wachtwoord in (als je daarom wordt gevraagd).

  • Vragen om verbinding:  Als je 'Vraag om verbinding' inschakelt, wordt je gevraagd of het apparaat verbinding moet maken wanneer een Wi-Fi-netwerk beschikbaar is. Anders moet je handmatig verbinding maken met een netwerk wanneer een eerder gebruikt netwerk niet beschikbaar is.

  • Een netwerk vergeten:  Tik op de knop voor meer informatie naast een netwerk waarmee je eerder verbinding hebt gemaakt. Tik vervolgens op 'Vergeet dit netwerk'.

  • Verbinding maken met een ander netwerk:  Tik op 'Anders' en voer de naam van het netwerk in. Je moet de naam, het beveiligingstype en het wachtwoord van het netwerk weten.

NB. Er kunnen onbeveiligde Wi-Fi verbindingen zijn die je kunt gebruiken, beter is het om een beveiligde verbinding te gebruiken i.v.m. dataveiligheid.

> Kijk voor meer opties in het artikel Wi-Fi instellen (geavanceerd)

> Zie ook Probleemoplossing Wi-Fi verbinding

 

Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen