Volumeknoppen en zijschakelaar

Met de volumeknoppen regelt u het volume van muziek of andere media en van meldingen en geluidseffecten. Met de zijschakelaar kunt u het geluid van meldingen en berichtgevingen uitschakelen. Ook kunt u met de zijschakelaar voorkomen dat de iPad schakelt tussen de staande en de liggende weergave.

Het bovenste gedeelte van de iPad met een close-up van de volumeknoppen en de zijschakelaar.
  • Het volume aanpassen: Druk op de volumeknoppen.

• Het geluid uitschakelen:  Houd de knop voor het verlagen van het volume ingedrukt.

• Een volumebegrenzing instellen:  Tik op 'Instellingen' > 'Muziek' > 'Volumebegrenzing'.

• Het geluid van berichtgevingen, meldingen en geluidseffecten uitschakelen: Schuif de zijschakelaar in de richting van de volumeknoppen.

Met de zijschakelaar wordt het geluid van audiomateriaal, zoals muziek, podcasts, films en tv-programma's, niet uitgeschakeld.

• De zijschakelaar gebruiken om de schermstand te vergrendelen: Tik op 'Instellingen' > 'Algemeen' > 'Beperkingen' en tik vervolgens op 'Vergrendel rotatie'.

U kunt ook 'Niet storen' gebruiken om het geluid van binnenkomende FaceTime-gesprekken, meldingen en berichten uit te schakelen.

• De iPad instellen op 'Niet storen':   Hiervoor veegt u omhoog vanaf de onderrand van het scherm om Bedieningspaneel te openen en tikt u vervolgens op de knop voor niet storen. Met de instelling 'Niet storen' voorkomt u dat er een geluid te horen is bij meldingen of berichten en dat het scherm oplicht als het is vergrendeld. Het geluid van de wekker is nog wel te horen. Als het scherm niet is vergrendeld, heeft 'Niet storen' geen effect.

Om stille uren in te stellen of FaceTime-verzoeken van bepaalde personen of herhaalde FaceTime-verzoeken toe te staan, tikt u op 'Instellingen' > 'Niet storen'.