Print Friendly Version of this pagePrint Get a PDF version of this webpagePDF

De batterij opladen

De iPad heeft een interne, oplaadbare batterij. Lees verder om te weten hoe je de batterij oplaadt en ondersteunde iPad USB-adapters identificeert.

Probeer één van de volgende opties om de batterij van een iPad op te laden:

  • Sluit de iPad aan op een stopcontact met de bijgeleverde kabel en USB-lichtnetadapter [[(gebruik de onderstaande tabel om te bepalen welke adapter voor welke iPad is bedoeld).]]
  • Sluit het apparaat aan op een USB 2.0-poort met een hoog vermogen met behulp van de meegeleverde kabel.

Opmerking: sommige USB 2.0-poorten en accessoires voorzien onvoldoende stroom om de iPad op te laden. Wanneer dit gebeurt, verschijnt het bericht 'Opladen uit' in de statusbalk naast het pictogram van de batterij.

Het pictogram van de batterij in de rechterbovenhoek van het scherm geeft de oplaadstatus en de geschatte resterende spanning van de batterij aan. Wanneer het apparaat is aangesloten op een stroombron, verschijnt een klein bliksemschicht  naast het symbool van de batterij. Als je de batterij oplaadt tijdens de synchronisatie of het gebruik van de iPad, kan het laden langer duren.

Oplaadbare batterijen kunnen een beperkt aantal keren worden opgeladen en moeten, uiteindelijk, wellicht worden vervangen. De gebruiksduur van de batterij en het aantal keren dat de batterij kan worden opgeladen, zijn afhankelijk van het gebruik en de instellingen. Voor informatie over de verwachte gebruiksduur van de batterij tussen twee oplaadbeurten, raadpleegt u de Technische specificaties van de iPad

Tips voor het opladen

De iPad is ontworpen om te worden opgeladen met de USB-lichtnetadapter die in de verpakking wordt meegeleverd. De iPad kan worden opgeladen met alle Apple USB-lichtnetadapters en zal ook opladen, maar dan trager, als je deze aansluit op een USB-poort met hoog vermogen van een computer. Als u de iPad op de standaard USB-poort (meeste pc's of oudere Mac-computers) van een computer aansluit, laadt de iPad op maar alleen wanneer het apparaat zich in de sluimerstand bevindt. Zorg ervoor dat de computer is ingeschakeld wanneer je de iPad oplaadt via USB. Als de iPad is aangesloten op een computer die is uitgeschakeld of in de sluimerstand of standbymodus is gezet, kan de iPad-batterij verder leeglopen.

Het is zeer aan te raden om de iPad niet te warm te laten worden (tijdens opladen) aangezien dit een negatief effect heeft op de stroomcapaciteit van de batterij.

Aanvullende informatie

Als de batterij van de iPad bijna leeg is, kan één van de volgende symbolen worden weergegeven om aan te geven dat de iPad tot twintig minuten moet worden opgeladen voordat u die kunt gebruiken. Als de batterij van het apparaat zo goed als leeg is, kan het beeldscherm gedurende bijna twee minuten leeg blijven nadat je het apparaat hebt aangesloten op een voedingsbron. Daarna verschijnt een van de symbolen die aangeven dat de batterij bijna leeg is. Als u de witte symbolen voor opladen of aansluiten op voedingsbron niet ziet, sluit je het apparaat aan met de USB-lichtnetadapter die bij de iPad is meegeleverd.

Als je de iPad oplaadt via de USB 2.0-poort van een computer, verzekert je je ervan dat de computer wordt voorzien van stroom en zich niet in standbymodus, sluimerstand of slaapstand bevindt. De iPad wordt niet opgeladen wanneer deze is aangesloten op een ouder accessoire dat alleen opladen via FireWire ondersteunt. De iPad geeft de volgende waarschuwing wanneer deze wordt aangesloten op deze accessoires:

Opladen niet ondersteund
'Dit accessoire wordt mogelijk niet ondersteund.' 'Opladen wordt niet ondersteund met dit accessoire'
Hebt u meer vragen? Een aanvraag indienen

Opmerkingen